سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

آلودگی هوا همچنان مسئولان را غافلگیر می‌کند | تناقض‌گویی‌ها درباره منشا گرد و غبار ادامه دارد

  • کد خبر: ۱۹۵۳۰۵
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
آلودگی هوا همچنان مسئولان را غافلگیر می‌کند | تناقض‌گویی‌ها درباره منشا گرد و غبار ادامه دارد
آلودگی هوای دیروز مشهد که شاخص آن به ۳۸۳ رسید، تا پایان امروز در شهر ماندگار است.

به گزارش شهرآرانیوز مشهدی‌ها دیروز هوایی خطرناک را استشمام کردند. شاخص آلودگی هوای این شهر، دیروز حتی به عدد ۳۸۳ نیز رسید و منجر به صدور هشدار نارنجی هواشناسی شد؛ البته این آلودگی فقط مختص دیروز نیست و طبق اعلام مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، هوای مشهد دیروز برای هفتمین روز پیاپی در شرایط ناسالم قرار گرفت. وضعیت آلودگی هوا و گرد‌و‌غباری که آسمان مشهد را درمی‌نوردد به‌حدی بغرنج شده که دیگر برای توصیف آن کافی است بگوییم «همان هوای همیشگی»؛ البته بهتر است به این واژه‌ها «همان اقدامات همیشگی» را هم اضافه کنیم.

اما چرا می‌گوییم اقدامات تکراری؟ به‌این‌دلیل که طبق گفته یحیی قائنی‌پور، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی، «اطلاع‌رسانی‌ها مبنی بر افزایش آلاینده‌ها در مشهد از ۲۴ آبان‌ماه، یعنی سه روز قبل از اینکه هوای مشهد در وضعیت خطرناک قرار بگیرد، انجام شده است.»

حتی اگر این اطلاع‌رسانی را نیز نادیده بگیریم، به گفته قائنی‌پور از ساعت ۲ بامداد روز شنبه، افزایش آلاینده‌ها در مشهد صورت گرفته است. این در حالی است که کارگروه «شرایط اضطراری گرد‌و‌غبار» در خراسان‌رضوی، ساعت‌۹ صبح دیروز، یعنی هفت ساعت پس از ورود این ذرات آلاینده، تشکیل جلسه داد. همین مسئله موجب شد مدارس مشهد و نواحی هفت‌گانه فقط در نوبت عصر به‌صورت غیرحضوری برگزار شوند.

تداوم آلودگی تا آخر وقت امروز

همچنین دیروز اداره‌کل هواشناسی خراسان‌رضوی پیش‌بینی کرد که «میانگین شاخص آلاینده‌های جوی در مشهد روندی افزایشی داشته باشد و تا اواخر وقت یکشنبه در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار گیرد.»

باز هم غافل‌گیری مسئولان

آخرین‌بار ۲۸ تیرماه امسال بود که در روز آلوده شهر، خبری با عنوان «چرا به مردم خبر ندادید؟» در روزنامه شهرآرا چاپ شد مبنی بر اینکه با وجود اعلام وضعیت اضطراری جوی در مشهد از سوی سازمان هواشناسی، مسئولان این‌بار هم غافل‌گیر شدند و مردم در بی‌خبری از این آلودگی در شهر تردد کردند. صبح دیروز نیز دوباره همان وضعیت تکرار شد و آلودگی هوا، گرد‌و‌غبار را وارد ریه‌های شهر کرد. اولین اطلاع مردم از گرد‌و‌غبار نیز پس از مراجعه به بیرون از منزل یا در نهایت از طریق مشاهده اخبار در کانال‌های خبری بوده است.

گفته‌های متناقض‌‎ درباره کانون غبار

مسئولان از تابستان امسال، بار‌ها تأکید کرده‌اند که «باید با گرد‌و‌غبار سازگار شویم»؛ البته مسئولان در شرایطی از مردم می‌خواهند که با این شرایط سازگار شوند که هنوز گاهی صحبت‌های خودشان درباره منشأ این گرد‌و‌غبار‌ها متناقض است.

رضا اسماعیلی، رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد، در پاسخ به شهرآرا، افزایش ذرات معلق در مشهد را از ساعت ۴ صبح شنبه اعلام کرد و افزود: اکنون منشأ گرد‌و‌غبار مشخص نیست و نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

این در حالی است که مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، درباره کانون گرد‌و‌غبار در مشهد، گفت: فعال‌شدن کانون خارجی «قره‌قوم» در ترکمنستان و کانون‌های داخلی غرب و شمال‌غرب این استان، منشأ افزایش حجم ریزگرد‌ها در هوای مشهد است. اما قائنی‌پور، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی، منشأ این گرد‌و‌غبار را مربوط به چهار کانون (از صحرای قره‌قوم ترکمنستان گرفته تا استان گلستان، خراسان‌شمالی و سمنان) اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تقریبا پس از نیمه آذر‌ماه امسال، میزان بارش در کشور و به‌تبع آن در خراسان‌رضوی بیشتر شود که در‌این‌صورت، باید کمتر شاهد روز‌های همراه با گرد‌و‌غبار باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->