مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان هشدار در مورد خطرات چاقی در کودکان ادامه ثبت‌نام مدارس در پایه‌های هفتم و دهم | ثبت‌نام ۸۵ درصد دانش‌آموزان نهایی شده است تأمین ۳.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا تا نیمه اول آبان‌ماه زمان واریز حقوق بازنشستگان در شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد  تأثیر عفو معیاری بر کاهش انگیزه جرم زندانیان چه بخوریم تا ریه‌های سالمی داشته باشیم؟ تأکید وزیر آموزش و پرورش بر اهمیت پرسش مهر: اختصاص یک ساعت از زنگ انشا به این سوال شعار سال تحصیلی جدید و پوستر بازگشایی مدارس رونمایی شد + عکس چرا امسال نباید واکسن آنفولانزا را فراموش کنیم؟ حقوق حداقل بگیران تأمین‌اجتماعی باید بالای ۳۰ میلیون تومان باشد علت افزایش قیمت واکسن آنفلوآنزا در بازار چیست؟ | احتمال تغییر قیمت با محموله‌های جدید یک فعال حقوق حیوانات: ادارات کل دامپزشکی، مسئول بسیاری از اتفاقات تلخ باغ وحش‌ها هستند | باغ وحش‌ها انگیزه‌ای برای درمان حیوانات پا‌به‌سن‌گذاشته ندارند آمادگی مدارس مشهد و استان برای ورود کلاس اولی‌ها | خانواده، حلقه مفقوده میان معلم و دانش‌آموز است نرخ احیای قلبی ۷۰ درصد در اورژانس حرم مطهر رضوی، رکوردی جهانی در دارالشفاء امام مهربانی‌ها مراسم استقبال از مدال‌آوران مشهدی مسابقات جهانی دانش‌آموزی زیست‌شناسی و هوش مصنوعی برگزار شد + ویدئو محل برگزاری فشن‌شوی قانون‌شکن پلمب شد (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای ۵ استان در پی پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) دانش‌آموزان خراسان رضوی متقاضی تحصیل در هنرستان‌ چرا جنگل‌های ارسباران تا کنون ثبت جهانی نشده‌اند؟ مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی: فقط از تیم‌های رسمی المپیادی حمایت و پشتیبانی مالی می‌شود + فیلم نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد روش‌های مقابله با اضطراب جدایی کلاس اولی‌ها اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی، امروز (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) ۱۱ درصد از زنان سرپرست‌خانوار به بیماری‌های مزمن مبتلا هستند | اجرای طرح غربالگری سلامت برای بانوان سرپرست‌خانوار خراسان رضوی
سرخط خبرها

آلودگی هوا همچنان مسئولان را غافلگیر می‌کند | تناقض‌گویی‌ها درباره منشا گرد و غبار ادامه دارد

  • کد خبر: ۱۹۵۳۰۵
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
آلودگی هوا همچنان مسئولان را غافلگیر می‌کند | تناقض‌گویی‌ها درباره منشا گرد و غبار ادامه دارد
آلودگی هوای دیروز مشهد که شاخص آن به ۳۸۳ رسید، تا پایان امروز در شهر ماندگار است.

به گزارش شهرآرانیوز مشهدی‌ها دیروز هوایی خطرناک را استشمام کردند. شاخص آلودگی هوای این شهر، دیروز حتی به عدد ۳۸۳ نیز رسید و منجر به صدور هشدار نارنجی هواشناسی شد؛ البته این آلودگی فقط مختص دیروز نیست و طبق اعلام مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، هوای مشهد دیروز برای هفتمین روز پیاپی در شرایط ناسالم قرار گرفت. وضعیت آلودگی هوا و گرد‌و‌غباری که آسمان مشهد را درمی‌نوردد به‌حدی بغرنج شده که دیگر برای توصیف آن کافی است بگوییم «همان هوای همیشگی»؛ البته بهتر است به این واژه‌ها «همان اقدامات همیشگی» را هم اضافه کنیم.

اما چرا می‌گوییم اقدامات تکراری؟ به‌این‌دلیل که طبق گفته یحیی قائنی‌پور، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی، «اطلاع‌رسانی‌ها مبنی بر افزایش آلاینده‌ها در مشهد از ۲۴ آبان‌ماه، یعنی سه روز قبل از اینکه هوای مشهد در وضعیت خطرناک قرار بگیرد، انجام شده است.»

حتی اگر این اطلاع‌رسانی را نیز نادیده بگیریم، به گفته قائنی‌پور از ساعت ۲ بامداد روز شنبه، افزایش آلاینده‌ها در مشهد صورت گرفته است. این در حالی است که کارگروه «شرایط اضطراری گرد‌و‌غبار» در خراسان‌رضوی، ساعت‌۹ صبح دیروز، یعنی هفت ساعت پس از ورود این ذرات آلاینده، تشکیل جلسه داد. همین مسئله موجب شد مدارس مشهد و نواحی هفت‌گانه فقط در نوبت عصر به‌صورت غیرحضوری برگزار شوند.

تداوم آلودگی تا آخر وقت امروز

همچنین دیروز اداره‌کل هواشناسی خراسان‌رضوی پیش‌بینی کرد که «میانگین شاخص آلاینده‌های جوی در مشهد روندی افزایشی داشته باشد و تا اواخر وقت یکشنبه در شرایط ناسالم برای همه گروه‌ها قرار گیرد.»

باز هم غافل‌گیری مسئولان

آخرین‌بار ۲۸ تیرماه امسال بود که در روز آلوده شهر، خبری با عنوان «چرا به مردم خبر ندادید؟» در روزنامه شهرآرا چاپ شد مبنی بر اینکه با وجود اعلام وضعیت اضطراری جوی در مشهد از سوی سازمان هواشناسی، مسئولان این‌بار هم غافل‌گیر شدند و مردم در بی‌خبری از این آلودگی در شهر تردد کردند. صبح دیروز نیز دوباره همان وضعیت تکرار شد و آلودگی هوا، گرد‌و‌غبار را وارد ریه‌های شهر کرد. اولین اطلاع مردم از گرد‌و‌غبار نیز پس از مراجعه به بیرون از منزل یا در نهایت از طریق مشاهده اخبار در کانال‌های خبری بوده است.

گفته‌های متناقض‌‎ درباره کانون غبار

مسئولان از تابستان امسال، بار‌ها تأکید کرده‌اند که «باید با گرد‌و‌غبار سازگار شویم»؛ البته مسئولان در شرایطی از مردم می‌خواهند که با این شرایط سازگار شوند که هنوز گاهی صحبت‌های خودشان درباره منشأ این گرد‌و‌غبار‌ها متناقض است.

رضا اسماعیلی، رئیس مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی شهرداری مشهد، در پاسخ به شهرآرا، افزایش ذرات معلق در مشهد را از ساعت ۴ صبح شنبه اعلام کرد و افزود: اکنون منشأ گرد‌و‌غبار مشخص نیست و نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

این در حالی است که مهدی اله‌پور، مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان‌رضوی، درباره کانون گرد‌و‌غبار در مشهد، گفت: فعال‌شدن کانون خارجی «قره‌قوم» در ترکمنستان و کانون‌های داخلی غرب و شمال‌غرب این استان، منشأ افزایش حجم ریزگرد‌ها در هوای مشهد است. اما قائنی‌پور، رئیس اداره پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی، منشأ این گرد‌و‌غبار را مربوط به چهار کانون (از صحرای قره‌قوم ترکمنستان گرفته تا استان گلستان، خراسان‌شمالی و سمنان) اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تقریبا پس از نیمه آذر‌ماه امسال، میزان بارش در کشور و به‌تبع آن در خراسان‌رضوی بیشتر شود که در‌این‌صورت، باید کمتر شاهد روز‌های همراه با گرد‌و‌غبار باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->